Acerola (barbadoská třešeň), pochází ze střední Ameriky a nejvíce se pěstuje Brazílii. Tento až třímetrový teplomilný keř má oranžové až tmavě červené plody, ty mají lehce nakyslou ovocnou chuť, která připomíná citróny.
Acerola se suší a drtí na jemný prášek který obsahuje přírodní vitamín C, ten je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému. Dále také obsahuje vitaminy A, B1, B2, B3, B6, vitamin E, kyselinu listovou, minerály, vitamin P, rutin a hesperidin.
Plody Malpighia glabra - barbadoské třešně, jsou velmi bohaté na vitamin C. Obsahují až 30krát více vitaminu C než citrusové plody. Vitamin C je pro organismus jeden z nejdůležitých vitaminů a jelikož si jej tělo nedokáže samo vytvořit, je třeba ho pravidelně dpolňovat.
Rod byl pojmenován po italském přírodovědci a lékaři ze 17. století Marcelu Malphigi.
Dávkování
- Doporučená denní dávka je 0,5g - 1 odměrka.; Při sportovní zátěži a velkém vypětí (nemoc, stres v práci, zkoušky) nárazové zvýšení příjmu vitamínu C na 1,5g - 2g, 3-4 odměrky.
Jiné názvy produktu
Bylinku můžete znát i pod cizojazyčnými nebo chybnými názvy. Malpighia glabra, Malghípie, Acerola, Barbadoská třešeň