Ajurvédské čaje

Poznejte léčivou sílu bylin z nejčistších oblastí Himalájí a vyrovnejte životní energie v těle. Zabráníte vzniku nových nemocí a duševní nerovnováze.

Zvolte si:
Skladem
Zlevněné
Novinky
Seřadit podle:
Zobrazeno 0 produktů z 0
Stránka: 1

Ajurvédske čaje

Co jsou ajurvédské čaje?

Ajurvédské čaje se vyrábějí z asijských himalájských bylin, jimž se po celá staletí připisuje zázračná moc. Každá bylina má mnoho léčivých vlastností a ve směsi s dalšími bylinami se násobí její účinek. Na ajurvédské čaje se zpracovává asi 50 bylin z nejčistších oblastí v Himalájích. Rostliny se ručně natrhají, očistí, šetrně usuší a rozemelou na jemné části, aby se do čaje vylouhovaly všechny zdraví prospěšné látky.

Pozitivní účinky na organismus

Ajurvédské čaje pomáhají v boji proti lehkým chorobám a působí preventivně před vznikem nových onemocnění. Tyto čaje vyvažují životní energii v těle, harmonizují tělesné funkce, zlepšují trávení, podporují látkovou výměnu, detoxikují tělo, regenerují orgány, prokrvují mozek, odstraňují únavu, čistí krev, zlepšují kvalitu vlasů, nehtů a pokožky, zpomalují proces stárnutí a posilují obranyschopnost organismu v průběhu léčby chemoterapií.

Příprava a chuť ajurvédských čajů

Ajurvédské čaje jsou osvěžující a chutné a mohou je pít také děti starší tří let. Před použitím bylinné směsi je vhodné přečíst si návod na přípravu, jaké je doporučené dávkování a v jakou dobu čaj vypít. Nejčastěji se čaje popíjí ráno po probuzení, večer před spaním, hodinu před jídlem nebo během jídla. Souběžně by se měly užívat maximálně dva ajurvédské čaje s minimálním odstupem jedné hodiny. Do čajů by se neměla přidávat umělá sladidla, pouze v případě nutnosti jedna lžička medu.

Aktivní látky v ajurvédských čajích

Ajurvédské čaje jsou směsi bylin, jejichž aktivní látky ovlivňují funkce lidského organismu. Blahodárné účinky himalájských bylin potvrdil nejeden vědecký výzkum. Ajurvédské čaje obsahují éterické oleje, hořčiny pro podporu trávení, flavonoidy s antioxidačními vlastnostmi, třísloviny proti průjmu, glykosidy pro zdravé srdce, rostlinné slizy pro ochranu sliznice trávicí soustavy, saponiny pro uvolnění hlenu a různé vitamíny a minerální látky.