Nečaje

Objevte čajovou chuť nečajů a přesvědčte se o jejich pozitivních účincích na zdraví. Obohatíte tělo o prospěšné látky a povzbudíte svou mysl.

Zvolte si:
Skladem
Zlevněné
Novinky
Seřadit podle:
Zobrazeno 8 produktů z 8
Stránka: 1

Co jsou nečaje?

Čajem se běžně označují nápoje, které se vyrábějí nejen z čajových lístků, ale i z dalších rostlin a kůr stromů. Říká se jim nečaje a vyhledávané jsou lidmi ze všech kontinentů. Nečaje se pěstují po celém světě a zpracovávají se z usušených částí rostlin. Mezi nečaje patří rooibos, honeybush, maté, lapacho, ovocné čaje a bylinné čaje.

Pozitivní účinky na organismus

Nečaje mohou být podobně zdraví prospěšné jako čaje pravé. Jejich pozitivní účinky na lidský organismus jsou široké a jednotlivé druhy rostlin působí preventivně proti chudokrevnosti, posilují zubní sklovinu, pomáhají při depresích a poruchách spánku, zklidňují žaludeční vředy, ulevují od trávicích problémů, usnadňují vykašlávání, snižují hladinu cholesterolu a riziko osteoporózy, působí příznivě při nachlazení a chřipce a předcházejí civilizačním chorobám, jako jsou nádorová či kardiovaskulární onemocnění.

Příprava a chuť nečajů

Z listů, květů, plodů, kořenů a kůr nečajů se připravují odvary, nálevy a výluhy. Osvěží a zaženou žízeň jako čaje z pravých čajových lístků, obohatí tělo o výjimečné látky a harmonizují duši. Nečaje jsou příjemným zpestřením denního pitného režimu a smícháním různých druhů sušených rostlin se dosáhne neobyčejné chuti a vůně. Každý nečaj se připravuje trochu jinak, proto je zapotřebí dodržovat doporučené dávkování, teplotu vody na přelití a dobu louhování.

Aktivní látky v nečajích

Nečaje obsahují antioxidanty zachycující volné radikály v těle, minerální látky, vitamíny, látky s protiplísňovými, antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými účinky, silice, hořčiny, třísloviny, aminokyseliny a v minimálním množství kofein. Některé nečaje mohou vykazovat vedlejší účinky nebo jsou nevhodné pro malé děti, těhotné ženy a vážně nemocné osoby.