Chlorella - Prášek z řasy
BIO
Chlorella - Prášek z řasy
Chlorella - Prášek z řasy
Chlorella - Prášek z řasy

Chlorella
Prášek z řasy

Chlorella pyrenoidosa, Chlorella pyrenoidosa, Chlorella, Chlorella vulgaris
Produkt z Číny

Skvělý doplněk stravy pro každého. Působí na celé na še tělo. Celý popis
Doručíme ve čtvrtek 21.6.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Mezi dobře známé Zelené potraviny patří i Chlorella. Tato zelená sladkovodní řasa původem z Asie, patří mezi jednobuněčné. Tato skupina je známa od roku 1890, kdy ji popsal mikrobiolog M. W. Beijerinck. Je zajímavé, že organismy známé jako Acritarcha (od chlorelly nerozeznatelné) žily na naší zemi již před 1,5 miliardy let. Název chlorella je odvozený od latinských slov chloros - zelený a ella - malá, proto tedy chlorella. V posledních letech je chlorella velmi diskutována. Vyšlo o ní mnoho knih, studií a článků. Nejdříve se však podívejme na účinné látky.
Složení
Nejvýznamnější je na chlorelle její obsah esenciálních aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, vitamínů, nenasycených mastných kyselin a minerálních látek. Chlorella je nejbohatším přírodním zdrojem chlorofylu na světě. Její obsah bílkovin je až dvojnásobný vůči luštěninám.
Účinky
Kdybychom si chtěli popsat celkové účinky Chlorelly, byli bychom tu velmi dlouho. O tom svědčí množtví knih a odborných studií, které se tomuto tématu věnují. Chlorella má celkově velmi prospěšné účinky na naše tělo. Působí blahodárně na celý náš organismus. Je doporučována jako každodenní doplněk stravy k udržení zdravého životního stylu. Mohou za to především aktivní látky, které jsme si zmiňovali v předchozím odstavci. Hodí se jak při redukční dietě, tak i při normální stravě. Mohou ji užívat jak sportovci, tak i tvrdě pracující jedinci, zkrátka každý.
Vedlejší účinky
Užívání Chlorelly se semnou nenese žádné vedlejší účinky. Mohou se dostavit během prvních pár dní užívání průjmy. Ty jsou v souvislosti s detoxikací normální. Pokud by do týdne neustaly, doporučujeme snížit dávku.
Dávkování
Doporučené dávkování se pohybuje kolem 4g (4x odměrka 1g) denně pro ženy a 5g denně pro muže. Prášek v ideálním případě rozmícháme v 300 ml vlažné vody. Můžeme přidat i do jídla.
 
Jak si poradit s chronickou únavou?
17.května 2018
Máte pocit, že jste neustále unavení? Jste už unavení Vaší věčnou únavou? Únavu známe všichni při infekčních chorobách, při teplotě nebo delším večírku. Pokud je však únava dlouhodobá, je možná na čase se zamyslet a alespoň si přečíst nějaký článek. Botanic zná odpovědi na Vaše trápení! Zobrazit více
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od jezera po prášek - jak vše probíhá?
12.prosince 2017
Sladkovodní řasa Spirulina je stále oblíbenějším potravinovým doplňkem. Napadlo Vás ale někdy, jaké fáze předcházejí tomu, než se dostane ke koncovému uživateli? Nahlédněte s námi do výrobního tajemství Spiruliny a objevte její přínos pro své zdraví! Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více