Chmel otáčivý
Šištice

NOVINKA
Šištice Chmele přinášejí lidem chuťový zážitek ve formě piva. Ze šištic si ale můžete uvařit i čaj a doladit ho přírodním sladidlem. Užívejte ho před spaním nebo v době, kdy se cítíte neklidní. Výsledky se brzy dostaví. Celý popis
  = 100g        
Zboží Vám doručíme již od 59Kč (zdarma od 999 Kč).

Zdravotní účinky

  • Působí jako antioxidant
  • Normalizuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Zlepšuje trávení
  • Zlepšuje menopauzální komfort
  • Podporuje normální činnost nervové soustavy
  • Zvyšuje kvalitu spánku
  • Uklidňuje

Vhodné pro

  • Osoby s nízkou imunitou
  • Osoby s nevyhovujícím cholesterolem
  • Osoby trpící menopauzou
  • Osoby s problémovým trávením

Účinné látky

  • Flavonoidy (antioxidanty)
  • Hořčiny
  • Pryskyřice
  • Silice
  • Třísloviny

V lidovém léčitelství se využívají samičí Šištice Chmelu otáčivého. Šištice uklidňují, zlepšují trávení a zvyšují kvalitu spánku.

Užívání a dávkování

Udělejte si pro zklidnění nebo před spaním chmelový čaj. Zalijte 2 vrchovaté lžičky (3 – 5 g) drcených šištic 250 ml vroucí vody a nechte 15 minut louhovat. Čaj sceďte a zjemněte medem jeho hořkou chuť. Šištice můžete zkombinovat s Kozlíkem a Meduňkou. Popíjejte 2 až 3 šálky denně nebo 1 před spaním.

Obecné informace

Chmel otáčivý je známý také jako Červeňák, Chmelový chřest nebo Zeleňák. Chmel je náchylný na plíseň chmelovou a svilušku chmelovou a zemědělci ho musí ošetřovat postřiky. Česko patří mezi světové producenty Chmele a vyrábí z něho chuťově proslulá piva. Chmel potřebuje ke svému růstu vlhké prostředí. Svými háčkovitými chlupy se zachytává o okolní prostředí a dorůstá výšky až 10 metrů. Na Chmel otáčivý narazíte v oblastech mírného pásu a také v Chile a Austrálii. Při ruční sklizni Chmele si musejí sběrači dávat pozor, aby si nepodráždili kůži.

Chmel je prastará kulturní plodina, která se sbírá na přelomu srpna a září, a to těsně před dozráním. V doporučených dávkách neškodí lidskému zdraví, ale i touto bylinou se můžete předávkovat. Již starověcí Římané znali pozitivní vlastnosti Chmelu. Pojídali ho syrový, ochucený kořením. O Chmelu nacházíme zmínku v Mattioliho herbáři. Rozepsal se o přínosu Chmele při vaření piva, přípravě těsta i léčení lidovými léčiteli. Uklidňující účinky Chmelu byly zjištěny při jeho sběru. Sběrači Chmelu se při práci rychle unavili a pátralo se, proč tomu tak bylo.

UPOZORNĚNÍ

Doplněk stravy, není náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Na základě ustanovení Evropského parlamentu nemůžeme u tohoto produktu uvádět více informací. Více informací najdete na externích zdrojích. Děkujeme za pochopení.

Jiné názvy produktu

Bylinku můžete znát i pod cizojazyčnými nebo chybnými názvy. Hulumus lupulus

Podobné zboží