Kava Kava - Extrakt z oddenku s 60% kavalaktonů
Kava Kava - Extrakt z oddenku s 60% kavalaktonů
Kava Kava - Extrakt z oddenku s 60% kavalaktonů
Kava Kava - Extrakt z oddenku s 60% kavalaktonů

Kava Kava
Extrakt z oddenku s 60% kavalaktonů

Piper methysticum, Piper methysticum, Pepřovník opojný, Kawa, Kava Kava
Produkt z Kamerunu

Piper methysticum je vytrvalým keřem ze západní a jihozápadní polynesie. Celý popis
Objednejte do 16:00 a doručíme ve čtvrtek 27.4.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Pepřovník opojný, Kava Kava, latinsky Piper methysticum je vytrvalý keř původem ze západní a jihozápadní Polynésie. Dnes ho můžeme najít v oblastech Melanésie, nové Guineje, Fidži a Šalamounových ostrovů. Patří do čeledi pepřovníkovité. Listy jsou sytě zelené, lesklé, srdcovitého tvaru. Výška se pohybuje od 2,5 metrů do 6 metrů. Má vzpřímené a dužnaté výhonky, které vyrůstají z tlustého kořene. Kořeny se mezi sebou proplétají a sám o sobě může po 6 letech vážit až 7 kilogramů. Plodem je bobule a květenstvím klas.
V Melanésii se pije kava pouze v určitých oblastech, což je možno vysvětlit užíváním betelu. Všeobecně platí to, že tam, kde pijí kavu, neznají žvýkání betelu a naopak. Kava je po staletí součástí života od Havaje až po Novou Guineu. Ty totiž před příchodem Evropanů nevěděli, co je to alkohol a všechny společenské události doprovázelo pití Kavy.
Pepřovník opojný objevil britský mořeplavec James Cook v letech 1768 - 1771 při plavbě jižním Pacifikem. Poprvé však rostlinu popsali syn a otec Forestovi, kteří Cooka doprovázeli na jeho druhé plavbě roku 1776.
Obsažené látky v pepřovníku
Typická složka čeledi pepřovníkovitých jsou amidové alkaloidy. Skoro všechny sloučeniny májí za základ piperidin, pyrrolidin nebo isobutamin.
Piper Methysticum, Autor: Forest a Kim Starr Obrázek užit pod licencí CC BY-SA 3.0