Kurkuma je pokladem jak v kuchyni, tak také v domácí přírodní lékárničce. Skvěle podtrhne jakékoliv orientální jídlo a má také řadu zdraví prospěšných účinků na náš organismus. Pojďte spolu s námi odhalit všechny benefity, které skrývá náš prášek z kurkumy.
Připravte si z kurkumy čaj, odvar nebo nápoj
Jak na to? Je to velmi jednoduché. 1 lžičku prášku rozmíchejte v 200 ml studené vody a vypijte. Další možností je příprava odvaru, který si můžete dopřávat kdykoliv během dne. Příprava je rovněž jednoduchá - postačí vám 2-3 lžičky kurkumy, které po dobu 10 až 15 minut povaříte v 750 ml vody.
Jak dávkovat kurkumu v prášku?
Pro optimální účinky užívejte denně 2-3 gramy prášku z kurkumy. Prášek z kurkumy můžete také použít do vašeho oblíbeného slaného pokrmu.
Nežádoucí účinky? Nemusíte mít obavy
Pokud dodržíte doporučené denní množství, nehrozí vám žádné vedlejší účinky. Konzumaci kurkumy v prášku by měly konzultovat se svým lékařem těhotné a kojící ženy a také lidé s chronickým onemocněním. Prášek z kurkumy užívejte nejdéle 4 měsíce a poté si dejte alespoň 1 měsíc pauzu.
Jiné názvy produktu
Bylinku můžete znát i pod cizojazyčnými nebo chybnými názvy. Common turmeric, Indian saffron, Turmeric, Kurkum, Toormerik, Halodhi, Halud, Kurkuma, Hsanwen, Indický Šafrán, Gurkemeje, Geelwortel, Koenjit, Kurkumo, Kunyit, Ukon, Romiet, Khi min khun, Kunyit basah, Gurkemeie, Curcuma longa