Kvetoucí čaje

Potěšte své smysly rozvíjejícím se kvetoucím čajem a odměňte se jeho chutí. Květ dodá čaji příjemné aroma a čajové lístky ho nabijí antioxidanty.

Zvolte si:
Skladem
Zlevněné
Novinky
Seřadit podle:
Zobrazeno 0 produktů z 0
Stránka: 1

Co jsou kvetoucí čaje?

Kvetoucí čaje výborně chutnají a poskytují nádhernou podívanou pro oko. Tvoří je malé kuličky z usušených čajových lístků a květu, které se ručně svazují bavlněným provázkem. Jedna kulička se vloží do skleněné nádobky a po zalití horkou vodou se rozvine do květu. S tímto originálním nápadem přišli Číňané, kteří kvetoucí čaj začali produkovat v polovině 20. století. Na výrobu kvetoucích čajů se nejvíce používají mladé lístky bílého nebo zeleného čaje a květy jasmínu, ibišku, chryzantémy nebo vonokvětky.

Pozitivní účinky na organismus

Pravidelné popíjení kvetoucích čajů příznivě působí na tělo a duši. Lístky zeleného a bílého čaje mají blahodárné účinky a bojují proti škodlivým volným radikálům. Obsahují fluorid pro ochranu zubní skloviny, regulují krevní tlak, dodávají energii, upravují hodnoty cholesterolu a snižují riziko vzniku rakoviny a srdečního infarktu.

Příprava a chuť kvetoucích čajů

Čajový květ vynikne ve skleničce nebo skleněné konvici. Doba rozvíjení se pohybuje od jedné do deseti minut a pozorování rozvíjejícího se květu se může stát součástí čajového rituálu. U každého druhu kvetoucího čaje je příprava trochu jiná, ale obecně lze říci, že by se květ měl zalít vodou o teplotě 70 až 80 stupňů.

Květ ze zeleného čaje se nechává louhovat pár minut, aby neztrpknul. Květ z bílého čaje se může louhovat delší dobu, čímž dojde k jeho plnému rozvinutí. Kvetoucí čaj je možné zalít vícekrát po sobě, aniž by ztratil na kvalitě. Květ v čaji dodá nápoji jemnou vůni a chuť, ale nepotlačuje samotnou chuť a aroma čajových lístků.

Aktivní látky v kvetoucích čajích

Kvetoucí čaje obsahují cenné antioxidanty, mírnou dávku kofeinu s dlouhodobým povzbuzujícím účinkem, katechiny pro zdravé srdce, cévy, střevo a žaludek, aminokyseliny podporující činnost mozku, vitamíny, minerály, třísloviny a další látky, které hrají zásadní roli při prevenci civilizačních chorob.