Lotos indický - drcené květy
Lotos indický - drcené květy
Lotos indický - drcené květy
Lotos indický - drcené květy

Lotos indický
drcené květy

Nelumbo nucifera, Nelumbo nucifera, Lotos indický, Indian Lotus, Sacred Lotus
Produkt z Indie

Lotos indický charakterizuje čistotu, vitalitu a znovuzrození. I proto je velmi úzce spojován s buddhistickým náboženstvím. Celý popis
Toto zboží již nenabízíme

Vyberte si podobné zboží z nabídky níže. Děkujeme

Podobné produkty
Nelumbo nucifera znám také pod názvy Pink lotos, Indický lotos, Posvátný lotos či Fazole z Indie. Lotos se velmi úzce spojuje s buddhismem. Vyznačuje čistotu, vitalitu a znovuzrození.
Listy a květy mají po celém světě mnoho využití. Jako obal na potraviny se velké lístky používají v Asii. Malé mají zase využití jako výzdoba. Na výrobu čaje se listy upotřebují v Koreji. Ve vietnamské kuchyni dominují stonky a oddenky.
Je to nádherná vodní rostlina. Výška bývá okolo 150 cm. Listy jsou dlouhé a široké přes půl metru. Listy jsou také stále čisté, protože jejich povrch porkývá vrstva vosku. Květy jsou bílé a růžové v průměru okolo 20 cm. Oříšek je plod Lotosu. Leknín se dožívá velmi vysokého věku, záleží na podmínkách, ale pokud jsou správné může to být až desetiletí.
Roste ve stojatých vodách a v teplých oblastech Asie, Austrálie. Vypěstovat si ho můžeme i u nás. Semínka nejdříve ponoříme na 24 hodin do teplé vody. Poté je obrousíme. Nejvhodnější teplota pro vyklíčení je 26 °C. Stanovištěm pro dobrý růst by měla být stojatá, bahnitá voda o výšce 25 cm.
Obsahované látky v lotosu
Medicínsky cenné látkyleknínu jsou asparagin, nelumbin, vitamíny (A, B3 ad., oddenek bohatý na vitamin C) a minerální látky (fosfor, draslík ad.)
 
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více