Od jezera po prášek - jak vše probíhá?

Jak se rodí zázrak jménem Spirulina? Přinášíme odhalení!

Sladkovodní řasa Spirulina patří k nejstarším jednobuněčným organismům a na planetě Zemi žije podle odhadů neuvěřitelné tři miliardy let. Připadá Vám to stejně úchvatné jako nám? Pokud rádi zkoušíte různé přírodní produkty, nenechte si Spirulinu ujít. Tato řasa je skvělým pomocníkem při detoxikaci organismu a obohatí značnou měrou Váš zdravý životní styl. Možná jste již někdy přemýšleli nad tím, jak se tato řasa dostane ve formě prášku či tabletek až ke koncovému uživateli. Odhalme si její úchvatnou výrobu!

Zpracování Spiruliny krok po kroku

Organická Spirulina v nabídce Botanicu se vyrábí na ostrově v Jihočínském moři, v ekologicky nedotčené oblasti a daleko od průmyslové činnosti. Proces zpracování má těchto pět fascinujících etap:

1. etapa: Vytvoření osiva

V první etapě se nejprve musí vytvořit zdrojové osivo, které se používá k pěstování Spiruliny. Zdrojové semeno této řasy se vybírá s veškerou pečlivostí, aby bylo zaručeno, že kmen bude obsahovat co nejvyšší nutriční podíl. Malá dávka semen Spiruliny se vypěstuje v laboratorních podmínkách do požadovaného množství a dále je vsazena do kultivačních vodních nádrží.

2. etapa: Samotná kultivace

V druhé etapě dochází ke kultivaci Spiruliny. Dávka řasy rozmnožená v laboratoři se transplantuje do kultivačních vodních nádrží, jež obsahují přefiltrovanou podzemní vodu. Spirulina pak roste v těchto „umělých rybnících“, přičemž ke svému růstu využívá fotosyntézu.

3. etapa: Sklizeň

V třetí etapě se přistupuje ke sklizni Spiruliny. Nejdříve se ale změří její optická hustota a teprve po dosažení požadované úrovně se Spirulina sklízí. Počáteční sklizeň se uskutečňuje zhruba 1 až 2 měsíce od přenesení řasy z laboratorních podmínek do nádrží a dále se provádí v 7 až 10denních cyklech až do úplného vyčerpání zdrojů.

4. etapa: Sušení

Ve čtvrté etapě se Spirulina suší. K tomu se využívá systém rozprašování, který zabrání úniku živin z řasy. Pomocí této metody se ve speciální komoře rozpráší kapky směsi Spiruliny a vody a poté se voda odpaří. Během tohoto procesu je v komoře nízká teplota, aby nedocházelo ke ztrátě cenných živin.

5. etapa: Výroba

V poslední páté etapě se sušená Spirulina ponechává v práškové formě nSpirulina kapsleebo se zpracovává do tablet. Tento proces se provádí v laboratoři GMP a během výroby se dodržují přísná hygienická pravidla. Hotové produkty ze Spiruliny se dostávají do Botanicu a dále až k Vám, našim zákazníkům.

Jak jste se mohli z našeho článku dozvědět, Spirulina z Botanicu je té nejvyšší kvality, pěstovaná v nejčistších podmínkách a vyráběná v laboratořích GMP. A to jsou důvody, proč vložit důvěru právě do naší Spiruliny!

Používáme ověření věku Adulto