Teploty vaporizace bylin

Doba čtení: 1 minuta, 12.února 2018, Poradna

Při výběru rostliny je velice důležité se dobře informovat o účincích při vaporizování. Obecně platí, že účinek rostlin je velmi podobný, ale intezivnější. Vaporizovat lze kromě bylinek (napr. kozlíku, meduňky, mučenky) i různé rostliny a jejich produkty (např. česnek, citónovou kůru, kávu, zelený či černý čaj). Některé bylinky jsou nevhodné pro  osoby s cukrovkou, lidi s vysokým krevním tlakem, tehotné a kojící ženy, nebo děti - proto je nutné se v případě zdravotních problémů o možných nežádoucíh účiních poradit s vaším lékařem. V našem herbáři máte možnost se informovat o velké části níže uvedených bylin.

Andělka lékařská do 149°C  
Aloe Vera 177 až 204°C    
Anýz do 130°C  
Bazalka do 130°C  
Bedrník do 190°C  
Břečťanové listy do 190°C  
Citrónová kůra do 190°C  
Černý či zelený čaj 190°C  
Eukalyptové listy do 130°C  
Fenykl do 130°C  
Ginkgo biloba listy do 130°C  
Guarana do 130°C  
Heřmánkový kořen do 130°C  
Hřebíček do 130°C  
Chmelové šištice do 130°C  
Chmelové žlázky do 130°C  
Jitrocelové listy do 190°C  
Káva 121 až 200°C Upozornění: nepoužívejte při vysokém tlaku či srdečních obtížích!
Kavakava, listy do 190°C  
Kebračová kůra do 190°C  
Kozlík lékařský do 235°C  
Květ levandule do 190°C  
Kořen lékořice do 190°C  
Kočičí dráp do 204°C  
Kostival lékařský 121 až 200°C  
Kukuřice setá, dužina 93°C  
Kmín kořenný do 177°C  
Limeta, květ do 190°C  
Lopuch větší, kořen či semena do 200°C  
Máta do 130°C  
Maté do 190°C  
Meduňka lékařská do 130°C  
Melisa do 130°C  
Měrnice černá 149 až 177°C  
Mučenka do 190°C  
Petrklíč, květ do 130°C  
Petržel do 235°C  
Plicník lékařský do 130°C
Podbělový kořen do 130°C  
Pomeranč do 130°C  
Proskurník lékařský, kořen do 190°C  
Rauwolfie, kořen do 130°C  
Smetanka lekářská (pampeliška) do 149°C Upozornění: nepoužívat při žlučových kamenech.
Šalvěj, šalvěj rudá do 190°C  
Třezalka tečkovaná do 190°C  
Tymián do 235°C  
Třapatka nachová, kořen do 130°C  

Informace a teploty vaporizace poskytla paní Jana Jesenská z webu www.janajesenska.cz

Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Doba čtení: 1 minuta, 12.února 2018, Poradna
Líbí se vám tento článek? Tak ho nasdílejte:
Facebook INSTAGRAM
Podobné články
Kategorie
Vyhledat článek
Populární články
Nejčastější štítky
Zobrazit další