Mladý ječmen - prášek z obilniny
BIO
Mladý ječmen - prášek z obilniny
Mladý ječmen - prášek z obilniny
Mladý ječmen - prášek z obilniny

Mladý ječmen
prášek z obilniny

Hordeum vulgare, Mladý ječmen, zelený ječmen, Barley grass
Produkt z Nového Zélandu

Speciálně upravovaný ječmen dodává mnoho látek, které pomáhají našemu organismu. Celý popis
Pozor, poslední 2 balení skladem
Objednejte do 15:00 a doručíme v úterý 20.11.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Ječmen setý, neboli Hordeum vulgare, je jedním z 25 druhů ječmene. Jako jediný se však využívá pro zemědělské účely. Ostatní rostou planě. Po historické stránce bychom ho mohli titulovat jako jednu z nejstarších zemědělských plodin. V čínské a indické mytologii je často zmiňován, to však není vše. Jeho výskyt je archeologicky doložen až do prehistorického období. Na naše území donesli ječmen stěhovavé kmeny z jihovýchodní Asie před více než 5000 lety. Od té doby se stala jednou z nejrozšířenějších pěstovaných obilovin. Nás však nezajímá ječmen, který známe z dlouhých, až nekonečných lánů obilí, kdepak. Jedná se sice o ten samý ječmen po druhové stránce, ale trochu jinak zpracovaný a především jinak využívaný. Tak zvaný mladý, nebo Mladý zelený ječmen patří do skupiny Zelených potravin. Jedná se o doplněk stravy s komplexními účinky na tělo, ale o tom až za chvilku. Jak se tedy liší klasický ječmen od toho Mladého? Jde především o způsob úpravy a sklízení. Ječmen se sklidí v raném stádiu, kdy je ještě zelený. Z jeho malých lístků se vylisuje šťáva, která je plošně sušena. Samotné sušení představuje kritický okamžik v celém výrobním procesu. Kdyby byla teplota příliš vysoká, dojde ke spálení veškerých prospěšných látek, které ječmen obsahuje. Teplota se tedy udržuje na hodnotě 31 stupňů celsia. Po usušení, které trvá pár minut, je ze šťávy prášek. Ten se v tomto stavu ponechá, nebo se dále kapsluje či lisuje do formy tablet.

 

Co v ječmenu nalezneme...
Díky šetrné technologii sušení jsou v ječmenu zachovány důležité látky. Jedná se především o vitamíny B, C, E, K a H, ale také minerály a aminokyseliny. Za podstatné můžeme považovat fosfor, vápník, měď či draslík, u aminokyselin pak alanin, valin, leucin a další. Důležitá je přítomnost tak zvaných esenciálních aminokyselin, které si tělo nedokáže vytvořit samo. Komplexní zastoupení zmíněných látek má za následek důležité efekty a účinky na naše tělo. Jaké?

 

Účinky Mladého ječmene
Nejlepší možností je vyjmenovat si účinky podle obsažených látek. Významná je přítomnost vitamínu C. Ten dokáže stimulovat náš imunitní systém, čímž se podporuje obranyschopnost. Tato skutečnost je velmi důležitá. Každý sen se naše tělo vystavuje okolním vlivům, které mohou způsobit lehčí či vážnější onemocnění. Vzhledem k ostatním látkám, zastoupení aminokyselin a minerálů, plus dalších látek, se označují účinky jako komplexní.

 

Vedlejší účinky Mladého ječmene
Z hlediska studií a záznamů o Mladém ječmenu, nejsou zaznamenány žádné vedlejší účinky. S největší pravděpodobností se dostaví průjmy. Těch se nemusíme bát, je to důsledek detoxikace organismu, kterou ječmen způsobuje. Je však nutno poznamenat, že bychom vždy měli dodržovat doporučenou denní dávku.

 

Jak správně dávkovat
za doporučenou dení dávku se u dospělých považuje jedna čajová (2x odměrka 1g) lžička 2x denně . U dětí je tato hodnota ponížena na jednu čajovou lžičku jednou denně. Zpočátku je lepší začít na polovině dávky, poté postupně navyšovat.

 

Způsob užití mladého Ječmene
Mladý ječmen je ve formě prášku. Ta má mnoho použití - nejčastější je rozmíchání v cca 200 ml vody. Krom vody se dá rozmíchat i v jogurtu, Smoothie a podobných pokrmech.

 

Mladý ječmen - sušená šťáva
Kdybychom chtěli něco extra, můžeme smíchat Mladý ječmen se sladkou šťávou. Výběr chuti je na nás, každému vyhovuje něco jiného.

 

Užití v těhotenství
Mnoho dotazů směřuje směrem k užívání během kojení a těhotenství. Tato otázka je poměrně složitá. neexistují studie, které by potvrzovaly, ani vyvracely používání Ječmene během těchto situací. Je lepší vše konzultovat se svým lékařem.

 

Kombinacemi ke zvýšené účinnosti
Jak je známo, dají se Zelené potraviny mezi sebou kombinovat. S Chlorellou se umocňuje účinný efekt detoxikace, se Spirulinou se zvyšuje celková účinnost obou výrobků.
 
Jak si poradit s chronickou únavou?
17.května 2018
Máte pocit, že jste neustále unavení? Jste už unavení Vaší věčnou únavou? Únavu známe všichni při infekčních chorobách, při teplotě nebo delším večírku. Pokud je však únava dlouhodobá, je možná na čase se zamyslet a alespoň si přečíst nějaký článek. Botanic zná odpovědi na Vaše trápení! Zobrazit více
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od jezera po prášek - jak vše probíhá?
12.prosince 2017
Sladkovodní řasa Spirulina je stále oblíbenějším potravinovým doplňkem. Napadlo Vás ale někdy, jaké fáze předcházejí tomu, než se dostane ke koncovému uživateli? Nahlédněte s námi do výrobního tajemství Spiruliny a objevte její přínos pro své zdraví! Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více