Mucuna pruriens - Prášek z fazolí
Mucuna pruriens - Prášek z fazolí
Mucuna pruriens - Prášek z fazolí
Mucuna pruriens - Prášek z fazolí
Mucuna pruriens - Prášek z fazolí

Mucuna pruriens
Prášek z fazolí

Mucuna pruriens, Ojo de Vaca, Kiwach, Akushi, Kapikacchú
Produkt z Brazílie

Mucuna pruriens, nebo také smetanvé fazole je hojně rozšířena snad ve všech tropických oblastech. Celý popis
Doručíme ve čtvrtek 26.4.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Jiné formy: Celé fazole
Mucuna pruriens má na mnoha místech Země rozdílné názvy jako například Kapikacchú, Smetanové falzole, Carpogon pruriens, Mucuna Aterrinia, Mucuna Cyanosperma, Negrete pruriens. Je nedílnou součástí zemědělství v tropických oblastech a zahradnictví, nejen pro své léčivé účinky. Ve Střední Americe byla po desetiletí náhražkou za kávu. Fazole se upražily, rozemlely a káva nesla název “Nescafé”.
Jedná se o jednoletou, nebo vytrvalou popínavou bylinu až dřevnatou liánu, dorůstající do výšky až 15 metrů. Dle svého stáří se na objevuje pokrytí chloupky, ve stáří je zcela hladká. Vyskytuje se ve veškerých tropických oblastech od pouští jižní Ameriky přes Afriku až po jih a východ Asie. Má špičaté, na okrajých rýhované a vejčité listy. Květy s 3 - 5 okvětními lístky, mající bílou až tmavě fialovou barvu. Lusky jsou plodem, zabaleny v oranžových chloupkách, které způsobují svědění na pokožce.
Bylinka obsahuje tyto látky
Obsahovaných látek v Mucuně je opravdu velké množství: alkaloidy, alkylaminy, kyselina behenová, betacarboline, beta-sitosterol, bufotenin, cystin, dopamin, mastné kyseliny, flavony, galaktóza d, kyselina gallová, 6-methoxyharman, mucunadine, genistein, palmitolejová kyselina, fenylalanin, kyselina glutamová, glutathion, glycin, histidin, hydroxygenistein, 5-hydroxytryptamin, isoleucin, L-dopa, kyselina linolová, linolenová kyselina, lysin, manosa d, methionin, , mucunain, mucunine, kyselina myristová, niacin, arachidové, nikotin, kyselina olejová, kyselina palmitová kyselina, prurienidine, prurienine, riboflavin, saponiny, serin, serotonin, kyselina stearová, stizolamine, threonin, trypsin, tryptamin, tyrosin, valin, a vernolic kyselina
 
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Čerstvá Mucuna pruriens a Bílý leknín
05.února 2018
Skvělé zprávy - už jsou tu. Bílý leknín spolu s Mucunou pruriens právě dorazily na sklad. Zobrazit více
Je želatinovaná Maca opravdu takový zázrak?
31.ledna 2018
Rostlina Maca byla významnou složkou stravy peruánských indiánů. Dodávala jim energii, podporovala jejich libido a zásobovala jejich tělo potřebnými živinami. Tyto účinky se z Macy v průběhu času nevytratily. Nyní se trhu objevila želatinovaná Maca – co to je a jak se zpracovává? Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více