Rozchodnice růžová - Prášek z kořene
Rozchodnice růžová - Prášek z kořene
Rozchodnice růžová - Prášek z kořene
Rozchodnice růžová - Prášek z kořene

Rozchodnice růžová
Prášek z kořene

Rhodiola rosea, Růžový kořen, Rozchodnice Růžová, Zlatý kořen
Produkt z Ruska

Rhodiola je jednou z mála bylinek evropského původu, které nabízíme. Můžeme na ni narazit v Krkonoších, ale i Jeseníkách Celý popis
Tuto variantu daného zboží již nenabízíme

Bohužel, tuto variantu již nemáme skladem. Vybrat si však můžete jiné formy tohoto produktu: Drcený kořen

Jiné formy: Drcený kořen
Podobné produkty
Pro informaci o účincích a tradičním způsobu užití Vás musíme odkázat na náš herbář (vstup v horní liště e-shopu). Zde nemůžeme dle nařízení Komise Evropské unie č. 432/2012 tyto informace uvádět.

 

Rhodiola rosea (česky Rozchodnice růžová) je trvalka se žlutými květy, dosahující výšky až 70 cm, z čeledi tlusticovitých, rostoucí ve vyšších nadmořských výškách severní Evropy a Asie. U nás je ojedinělá a tudíž chráněná. Svůj název získala podle vůně připomínající květy růže, kterou vypuzuje kořen a oddenek rostliny po rozemnutí. Její léčivé schopnosti znali ode dávná obyvatelé Sibiře a dodnes je známá hlavně v Rusku.

 

Pěstování
Rozchodnice je pro pěstování nenáročná. Vyhovuje jí písčitá půda, která je smíchaná se štěrkem nebo pískem. Vsazujeme ji na slunné stanoviště. Výsev je možný na podzim nebo na jaře a semínka klíčí přibližně měsíc. Pokud chcete mít opravdovou jistotu, semínka by se nejprve měla vložit do vlhkého substrátu, který uložíme na dva měsíce na chladné místo (například sklep) a teprve po uplynutí této doby se přesadí ven. Sklizeň je vždy na podzim a u nejméně pětiletých rostlin. Kořeny se očistí, nakrájí na proužky a nechají vysušit při vysokých teplotách, ne však s pomocí slunečních paprsků. Ideální teplota se pohybuje mezi 40 – 50 °C.

 

 
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Je želatinovaná Maca opravdu takový zázrak?
31.ledna 2018
Rostlina Maca byla významnou složkou stravy peruánských indiánů. Dodávala jim energii, podporovala jejich libido a zásobovala jejich tělo potřebnými živinami. Tyto účinky se z Macy v průběhu času nevytratily. Nyní se trhu objevila želatinovaná Maca – co to je a jak se zpracovává? Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více