Akce: MEGASLEVA 50 % na Vitamín C | Využít slevu

Botanic.cz
0 Kč 0
Získejte 20 Kč na první nákup pouhou registrací.
Kolik zbývá do dopravy zdarma
Nakupte ještě za 999 Kč
999 Kč
Dopravu máte zdarma
Přejít do košíku

Koření

Zpět do slovníku

Koření se vyrábí z čerstvých, nebo sušených částí rostlin. Využití je zejména pro vylepšení chutě, vůně a někdy také ke konzervaci pokrmů. Většinou má příjemnou a výraznou chuť (někdy i odpornou) a vůni.

Koření povzbuzuje vylučování žaludečních šťáv, podporuje trávení a chuť k jídlu.

Mnohé léčivé rostliny se používají i jako koření a mohou tak pozitivně působit na náš organismus.

Koření je velmi rozmanitou skupinou přírodních látek používaných jako

  • Základní (jednodruhová) - Anýz, Majoránka, Máta, Tymián, Petržel
  • Kořenící směsi - Kari, Čubrica, Adžika, Podravka
  • Tekuté koření - Maggi, Worcestrová omáčka
  • Fiktivní koření - Melanž

Druhy koření

Koření můžeme koupit vážené, nebo balené. Důležité je správné skladování, chladné, suché a větrané prostory. Nesprávným skladováním se koření stává nepoužitelným.

Koření
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku