Koření

Zpět do slovníku

Koření se vyrábí z čerstvých, nebo sušených částí rostlin. Využití je zejména pro vylepšení chutě, vůně a někdy také ke konzervaci pokrmů. Většinou má příjemnou a výraznou chuť (někdy i odpornou) a vůni.

Koření povzbuzuje vylučování žaludečních šťáv, podporuje trávení a chuť k jídlu.

Mnohé léčivé rostliny se používají i jako koření a mohou tak pozitivně působit na náš organismus.

Koření je velmi rozmanitou skupinou přírodních látek používaných jako

  • Základní (jednodruhová) - Anýz, Majoránka, Máta, Tymián, Petržel
  • Kořenící směsi - Kari, Čubrica, Adžika, Podravka
  • Tekuté koření - Maggi, Worcestrová omáčka
  • Fiktivní koření - Melanž

Druhy koření

Koření můžeme koupit vážené, nebo balené. Důležité je správné skladování, chladné, suché a větrané prostory. Nesprávným skladováním se koření stává nepoužitelným.

Koření
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku
Související zboží
Provensálské koření - Drť

Provensálské kořeníDrť

  • Směs koření
  • Lákavé aroma
  • Lahodná chuť
43 Kč
/ 30g
Skladem
Guarana - Celá semínka

GuaranaCelá semínka

  • Oddaluje únavu
  • Stimuluje organismus
  • Vhodné na odvary
139 Kč
/ 100g
Skladem
Konopí seté - Semínko neloupané

Konopí setéSemínko neloupané

  • Podporuje imunitní systém
  • Stimuluje obranyschopnost
  • Podporuje srdeční systém
Recyklovatelný obal
59 Kč
/ 75g
Kari - Mleté

KariMleté

  • Všeobecné využití
  • Hodí se do vaření
  • Oblíbené koření
39 Kč
/ 30g
Skladem