Nať

Zpět do slovníku

Za nať je považována celá nadzemní část rostlin spojující kořen a listy (list, stonek, květ). například nať bramborová, natě léčivých rostlin. Obsahujívysoký obsah železa, vápníku i vitamínu C.

Jednoleté rostliny - se sbírají spíše od květu

Rostliny se silným kořenem - obsahují velké množství účinných látek a tak se sbírá i kořen

Zelené natě

Neměly by chybět v žádné kuchyni. Především v zimě a na jaře jsou důležitým zdrojem vitamínu C. Přidáváme je do polévky, brambor, salátů a další.

Nejčastěji používanými jsou pažit­ka, mrkvovou a celerovou nať, lístky ředkviček, kedlubnu, květák, řepu, petržel.

Pokud je na jaře nedostatek zelených natí, můžeme si na čistých místech nasbírat mladé lístky kopřiv, sedmikrásky, jitrocele, pampelišky a řebříčku.

Nať
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku
Související zboží
Moringa - Prášek z listů

MoringaPrášek z listů

  • Pomáhá při stresu
  • Antioxidační účinky
  • Podporuje imunitní systém
249 Kč
/ 150g
Skladem
Harpagofyt ležatý - Drcený kořen

Harpagofyt ležatýDrcený kořen

  • Přímo z původních oblastí
  • Výhodné balení
  • Podporuje funkci jater
249 Kč
/ 100g
Skladem
Drmek - Prášek z plodů v kapslích

DrmekPrášek z plodů v kapslích

  • Snadné dávkování
  • Stimuluje libido
  • Vhodné pro ženy
Vegetariánské kapsle
139 Kč
/ 90kap.
Skladem
Geranium dielsianum - Drcený kořen

Geranium dielsianumDrcený kořen

  • Pomáhá s hojením ran
  • Vhodné na odvary
  • Vhodné při průjmech
99 Kč
/ 50g