Nať

Zpět do slovníku

Za nať je považována celá nadzemní část rostlin spojující kořen a listy (list, stonek, květ). například nať bramborová, natě léčivých rostlin. Obsahujívysoký obsah železa, vápníku i vitamínu C.

Jednoleté rostliny - se sbírají spíše od květu

Rostliny se silným kořenem - obsahují velké množství účinných látek a tak se sbírá i kořen

Zelené natě

Neměly by chybět v žádné kuchyni. Především v zimě a na jaře jsou důležitým zdrojem vitamínu C. Přidáváme je do polévky, brambor, salátů a další.

Nejčastěji používanými jsou pažit­ka, mrkvovou a celerovou nať, lístky ředkviček, kedlubnu, květák, řepu, petržel.

Pokud je na jaře nedostatek zelených natí, můžeme si na čistých místech nasbírat mladé lístky kopřiv, sedmikrásky, jitrocele, pampelišky a řebříčku.

Nať
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku
Související zboží
Columbia Coffee - Prémium zrnková směs 90% arabica 10% robusta

Columbia CoffeePrémium zrnková směs 90% arabica 10% robusta

  • Dodává energii
  • Obsahuje kofein
  • Přímo z původních oblastí
899 Kč
/ 1kg
Skladem
Reishi - Extrakt z houby 10:1 v kapslích

ReishiExtrakt z houby 10:1 v kapslích

  • Podporuje imunitní systém
  • Podporuje krevní oběh a játra
  • Snazší dávkování
Vegetariánské kapsle
Recyklovatelný obal
359 Kč
/ 40kap.
Skladem
Jaro a podzim - Bylinná směs

Jaro a podzimBylinná směs

  • Chutné po celý rok
  • Jemná chuť
  • Šetrné pěstování
Recyklovatelný obal
69 Kč
/ 50g
Skladem
Jin Luo Chun - Černý čaj, Čína

Jin Luo ChunČerný čaj, Čína

  • Jemnější chutˇ
  • Střední kvalita
  • Vysoká kvalita lístků
215 Kč
/ 50g
Skladem