Vaření

Zpět do slovníku

Var přeměna, při které kapalina mění své skupenství vypařováním na plyn v celém objemu (nejen z povrchu jako vypařování).

Při přípravě potravin představuje var vložení potraviny do vařící vody, mléka, vývaru.

Vařící voda spolehlivě usmrtí během pár minut velké množství bakterii, a tak se stala účinným prostředkem dezinfekce.

K varu dochází při zahřátí kapaliny na teplotu varu. Tato teplota závisí na druhu kapaliny a atmosférickém tlaku. Je to stav, kdy kapalina vře.

Vaření
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku
Související zboží
Gui Hua oolong - Polozelený čaj, Tchaj-wan

Gui Hua oolongPolozelený čaj, Tchaj

  • Zpracování Oolong
  • Tchajwan
  • Silné aroma
199 Kč
/ 50g
Dobré ráno - Bylinná směs

Dobré ránoBylinná směs

  • Pozitivně naladí do celého dne
  • Příjemná sladká chuť
  • Vhodné pro ospalá ráno
59 Kč
/ 50g
Skladem
Jin Jun Mei Huang Ye - Černý čaj, Čína

Jin Jun Mei Huang YeČerný čaj, Čína

  • Černý čaj
  • Vysoká kvalita
  • Příjemná chut'
Už jen 3ks
229 Kč
/ 50g
Skladem
Zelená opice - Zelený čaj, Čína

Zelená opiceZelený čaj, Čína

  • Zelený čaj
Už jen 2ks
179 Kč
/ 50g
Skladem