Vaření

Zpět do slovníku

Var přeměna, při které kapalina mění své skupenství vypařováním na plyn v celém objemu (nejen z povrchu jako vypařování).

Při přípravě potravin představuje var vložení potraviny do vařící vody, mléka, vývaru.

Vařící voda spolehlivě usmrtí během pár minut velké množství bakterii, a tak se stala účinným prostředkem dezinfekce.

K varu dochází při zahřátí kapaliny na teplotu varu. Tato teplota závisí na druhu kapaliny a atmosférickém tlaku. Je to stav, kdy kapalina vře.

Vaření
 
Autor článku
Lukáš Rojek
Copywriter, Specialista na bylinky a zdravou výživu, Velkoobchodní manažer
Zpět do slovníku
Související zboží
Dobré ráno - Bylinná směs

Dobré ránoBylinná směs

  • Pozitivně naladí do celého dne
  • Příjemná sladká chuť
  • Vhodné pro ospalá ráno
59 Kč
/ 50g
Skladem
Gui Hua oolong - Polozelený čaj, Tchaj-wan

Gui Hua oolongPolozelený čaj, Tchaj

  • Zpracování Oolong
  • Tchajwan
  • Silné aroma
199 Kč
/ 50g
Yin Luo - Zelený čaj, Čína

Yin LuoZelený čaj, Čína

  • Provincie Yunnan
  • Rolovaný, nelámaný
  • Jemná chuť
169 Kč
/ 50g
Earl Grey Černý čaj - Čajová směs

Earl Grey Černý čajČajová směs

  • Čajová směs
  • Výborná chut'
  • Původní složení
Recyklovatelný obal
79 Kč
/ 50g
Skladem