Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1

Zelený čaj
Extrakt z listů 50:1

Camellia sinensis, Camellia sinensis, Thea sinensis, Čajovník čínský
Produkt z Číny

Tuto variantu daného zboží již nenabízíme

Bohužel, tuto variantu již nemáme skladem. Vybrat si však můžete jiné formy tohoto produktu: Zelený čaj

Jiné formy: Zelený čaj
Podobné produkty
Čaj se začínal pít již před 5 000 let. První oblasti, kde se začal pěstovat, byly bez pochyb Čína a Indie. Legenda praví, že jej objevil čínský císař Shen-nung, kterému při ohřívání vody spadly do kotlíku listy z čajovníku, a po té, co nápoj ochutnal, jej překvapila vynikající chuť. V čínské, indické, thajské či japonské medicíně jej léčitelé používali snad na každou diagnózu počínaje zastavováním krvácení a konče zlepšováním trávení.

 

Čajovníky, které běžně dorůstají do 5 – 15 metrů, jsou upravovány pouze na výšku jednoho metru, aby byl sběr lístků mnohem jednodušší. Dnes bychom jej hledali na kyselých půdách subtropického a tropického pásu v nadmořské výšce kolem 2500 m. n. m. V dnešní době jej najdeme například v oblastech Japonska, Indie, Austrálie, Argentiny anebo Indonésie. Čajové lístky jsou poté sbírány několikrát do roka, v některých oblastech dokonce po celý rok.

 

 
Právě nám dorazily extrakty
31.ledna 2017
Máme pro Vás výborné zprávy. Právě nám dorazily čerstvé extrakty z celého světa, tak neváhejte a vyzkoušejte třeba ženšen. Zobrazit více
Životnost extraktů
21.listopadu 2016
Životnost extraktů je různá a prodloužíte ji vhodným skladováním. Sušené bylinky skladujte ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě, semena uchovávejte metodou chlazením a bylinky a semínka určená pro dlouhodobé skladování chraňte metodou zmražením. Zobrazit více
Do našeho sortimentu jsme přidali nový produkt
07.listopadu 2016
Od dnešního dne nabízíme také výhodné a pohodlné balení Matchy v kapslích. Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
03.srpna 2016
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
08.července 2016
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více