Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1
Zelený čaj - Extrakt z listů 50:1

Zelený čaj
Extrakt z listů 50:1

Camellia sinensis, Camellia sinensis, Thea sinensis, Čajovník čínský
Produkt z Číny

Tuto variantu daného zboží již nenabízíme

Bohužel, tuto variantu již nemáme skladem. Vybrat si však můžete jiné formy tohoto produktu: Zelený čaj , Extrakt 95% polyphenolů v kapslích

Podobné produkty
Čaj se začínal pít již před 5 000 let. První oblasti, kde se začal pěstovat, byly bez pochyb Čína a Indie. Legenda praví, že jej objevil čínský císař Shen-nung, kterému při ohřívání vody spadly do kotlíku listy z čajovníku, a po té, co nápoj ochutnal, jej překvapila vynikající chuť. V čínské, indické, thajské či japonské medicíně jej léčitelé používali snad na každou diagnózu počínaje zastavováním krvácení a konče zlepšováním trávení.

 

Čajovníky, které běžně dorůstají do 5 – 15 metrů, jsou upravovány pouze na výšku jednoho metru, aby byl sběr lístků mnohem jednodušší. Dnes bychom jej hledali na kyselých půdách subtropického a tropického pásu v nadmořské výšce kolem 2500 m. n. m. V dnešní době jej najdeme například v oblastech Japonska, Indie, Austrálie, Argentiny anebo Indonésie. Čajové lístky jsou poté sbírány několikrát do roka, v některých oblastech dokonce po celý rok.

 

 
Nemůžete spát? Víme, jak na zdravý spánek!
16.března 2018
Spánek je neodmyslitelnou součástí našich životů. Dostatečný spánek nám dodá spoustu energie a pozitivní nálady. Pokud Vás ale trápí neustálá únava a nemůžete večer usnout, přečtěte si, jakou dodržovat spánkovou hygienu a jaké bylinky působí na nespavost! Zobrazit více
Životnost extraktů
12.února 2018
Životnost extraktů je různá a prodloužíte ji vhodným skladováním. Sušené bylinky skladujte ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě, semena uchovávejte metodou chlazením a bylinky a semínka určená pro dlouhodobé skladování chraňte metodou zmražením. Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
12.února 2018
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
12.února 2018
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více
Zatočte s bolestí přírodní cestou – bylinkami!
24.ledna 2018
Bolest nás dokáže ochromit a vyřadit z běžného provozu. Nenechte se jí ovládnout a vyzbrojte se bylinkami, které potlačí bolest a navrátí Vám ztracenou rovnováhu. Vyměňte chemické léky za bylinky s minimem nežádoucích účinků a zatočte s migrénou a různými bolestmi těla. Zobrazit více
Od baby kořenářky k moderním analytickým metodám
01.prosince 2017
Moderní doba je zvídavá a analytická. Nestačí jen zkušenosti našich babiček a moderních bylinkářů. Chceme vše vědět přesně. Zkoumáme, z čeho se byliny skládají, kolik a jakých látek obsahují a které z nich a v jakém množství jsou nám vlastně prospěné. Zobrazit více