Střelný prach - Zelený čaj
Střelný prach - Zelený čaj
Střelný prach - Zelený čaj
Střelný prach - Zelený čaj
Střelný prach - Zelený čaj

Střelný prach
Zelený čaj

Camellia sinensis
Produkt z Číny

Zvláštní odrůda zeleného čaje, kterou si s radostí vychutnávají lidé po celém světě. Celý popis
Doručíme v pátek 28.4.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Zelený čaj je velmi oblíbeným nápojem, který již po staletí doplňuje naše životy. Podle pověsti objevil zelený čaj císař Šen-nung. Jednoho dne si ohříval vodu, do které mu omylem spadl lístek zeleného čaje. Bez povšimnutí se vody napil - překvapila ho jeho chuť i aroma. To však nebylo vše, po bližším zkoumání zjistil, že ho čaj vitalizuje a zbavuje únavy.
Ať už se jedná o pravdivou legendu, nebo smyšlenou, mluví zcela jasně. Zelený čaj dokáže vitalizovat a pomáhat člověku s odbouráváním únavy. Dříve, než si povíme víc o čaji samotném, pojďme si říci, jak vlastní vypadá.
Čajovník čínský (Camellia sinensis) je stálezelený keř, kvetoucí přes celou zimu. Obvykle se dorůstá výšky 2 metrů, má listy dlouhé 4-15 centimetrů a široké 2-5 cm. S věkem se čajovníky mění. Postupně získávájí jiné chemické složení a vlastnosti. Plodem čajovníku je dřevnatá tobolka, která může vzdáleně připomínat oříšek. Zpočátku se čajovník pěstoval pouze v Asii, nyní na něj můžeme narazit snad ve všech tropických a subtropických oblastech světa.
Již od začátku byl zelený čaj neosmyslitelnou součástí asijské medicíny. Využíval se na zastavení krvácení, snižování horečky, pro zlepšení trávení, odbourání únavy a další.
GunPowder je přímo odrůda zelené ho čaje, který se vyrábí v čínské provincii Zhejiang. Je velmi oblíbený díky svému netradičnímu tvaru zavinutých listů. Ve větším množství připomínají list střelný prach - proto GunPowder.
Nálev a chuť
Po zalití a přelouhování má čaj zlutozelené zabarvení a jasné typické aroma. Jelikož se jedná o zelený čaj, můžeme se těšit na intenzivní chuť s nutnou dávkou trpkosti. Ta je způcobena obsahem aktivních látek.
Příprava
Na přípravu čaje nám postačí 1-2 čajové lžičky na 150 mililitrů vody. Zaléváme vodou o teplotě 70-80 stupňů, jinak bychom čaj mohli spátlit. Necháme louhovat 2-3 minuty a můžeme pít. Z jedné dávky se dají vytvořit až dva nálevy.