Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v kapslích
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v kapslích
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v kapslích
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v kapslích

Acerola
Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v kapslích

Malpighia glabra, Barbadoská třešeň, Malpíghie, Acerola
Produkt z Brazílie

Acerola, neboli Malpihhia glabra, je rostlina známá především pro její obsah vitamínu C, který je pro naše tělo opravdu důležitý... Celý popis
Objednejte do 16:00 a doručíme ve středu 22.11.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
V rostlinné říši bychom hledali čistý vitamín C jen těžko. Nejčastěji se vyskytuje jako součást většího komplexu. Podobně jako u ostatních věcí, existuje i zde pár výjimek. Mezi ně patří i dobře známá Acerola, latinským názvem Malpighia glabra. Mezi složkami, o kterých si povíme za okamžik, se nachází i tak zvaná kyselina askorbová, což je prakticky vitamín C. Jedná se o jeho čistou podobu, což nabízí hned několik použití. Krom toho, že se Acerola používá k ochucování a vaření, její složení nabádá k něčemu mnohem důležitějšímu. Co to je? K tomu se hned dostaneme.
  Nejdříve bychom se s Acerolou měli seznámit. Co to je, kde roste a jak vypadá? Malpighia je buď strom, nebo hustý keř dorůstající se výšky až 6 metrů. Jeho jemně chlupaté žluté větve jsou zdobeny lístky a jednou do roka i červenými či růžovými květy. Z těchto květů se postupem času stane malý, cca 3 centimetry velký plod se znatelnými třemi žebry. Barvou jsou jasně šarlatově červené, což přispívá k alternativnímu názvu - Barbadoská třešeň. Acerola totiž roste i na karibském ostrově Barbados. Tím se dostáváme k oblastem výskytu. Domovinou Aceroly jsou oblasti od Střední po Jižní Ameriku. Vlivem působení člověka se však postupně rozšířila po zbytku světa. Můžeme na ni tak narazit i v Africe, Asii, ale i Austrálii. Dřevina je velmi tvrdá, její využitelnost pro stavby, nebo topení, není však moc využitelná. Už bylo dost teorie, pojďme si povědět více toho, co nás opravdu zajímá.
Složení Aceroly
Jak jsme již zmínili, Acerola je prakticky zdroj přírodního vitamínu C, což je v tomto případě přímo kyselina askorbová. Další látky jsou například flavonoidy, minerální látky, ale i zbytek vitamínů, mezi které patří vitamín A, B1, B2, B6 a další. Co to vše dohromady přináší? 
Účinky Malpighie
Vzhledem ke zmíněnému obsahu látek jsou účinky více než jasné. Vitamín C se používá při nachlazení, pomáhá tělu se vyrovnat s podobnými nemocemi. To však není vše. Především si můžeme prozradit působení na náš imunitní systém. Díky tomu se zvyšuje obranyschopnost, kterou potřebuje každý z nás. Tím účinky nekončí. Je prokázáno přispívání k tvorbě kolagenu, který je důležitý pro naše chrupavky, cévy, ale i kosti, dásně a všeobecně kožní buňky. Vitamín C přispívá k normální energetické funkci metabolismu, ale i nervového systému, omezuje únavu a oxidativní stres u buněk. To vše vypadá jako dostatečný důvod k jeho užívání. Jenže jak bychom ho měli správně užívat? A kolik ho vlastně máme brát?
Dávkování Aceroly
Dávkování je v tomto případě velmi jednoduché. Acerola je ve formě prášku a navíc v kapslové podobě. Kapsle obsahuje cca 588 mg Aceroly, tudíž bychom měli brát jednu denně.
Jak tuto kapsli brát?
Kapsle se skvěle užívají. Stačí je zapít vodou - cca 200 mililitrů. Stejně tak můžeme kapsli rozdělat a obsah nasypat do vody a rozmíchat. Acerola je příjemně nakyslá.
Můžu Acerolu kombinovat
Kombinace Aceroly je vhodná s Jinanem dvoulaločným, neboli Ginkgo bilobou. Dochází k zesílení účinků a lepší prevenci.
Vedlejší účinky
U Aceroly se vedlejších účinků bát nemusíme. Pokud budeme dodržovat denní dávku, nic se nám stát nemůže. Pokud bychom tam neučinili, dostaví se bolesti hlavy, trávicího ústrojí, nevolnost a nespavost.
 
Vyzkoušejte Stévii jako zdravou náhražku cukru!
08.listopadu 2017
Ochutnali jste někdy Stévii? Pokud ne, je načase to napravit a vpustit toto přírodní sladidlo do své kuchyně! Stévie v mnohém předčí cukr a je vhodná také pro diabetiky. Tato sladká bylina je skvělým kompromisem, když se nechcete vzdát sladkého, ale odmítáte sladit cukrem! Zobrazit více
Připravte se na ochlazení
28.září 2017
Imunitu v chladném období posílíte extraktem z Acai a Acerolou, která obsahuje přírodní vitamin C. Zobrazit více
Životnost extraktů
21.listopadu 2016
Životnost extraktů je různá a prodloužíte ji vhodným skladováním. Sušené bylinky skladujte ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě, semena uchovávejte metodou chlazením a bylinky a semínka určená pro dlouhodobé skladování chraňte metodou zmražením. Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
03.srpna 2016
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
08.července 2016
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více