Vyzkoušejte Acerolu ve dvou formách
O účincích Aceroly se může přesvědčit každý z Vás právě teď! Na Botanicu je dostupná ve dvou základních formách. Tyto formy obsahují koncentraci sušených plodů, rozemletých na prášek. Acerolu můžete užívat celoročně a zejména v zimním období prokáže službu Vaší imunitě. Vyberte si pro sebe vhodnou formu Aceroly a přečtěte si přínosné informace o těchto formách.
Extrakt z plodů v kapslích
Kyselina askorbová
25%
Extrakt z plodů v prášku
Kyselina askorbová
25%
Extrakt z plodů v kapslích
Kyselina askorbová
25%
Acerola v kapslové podobě je pomyslným vítězem v oblíbenosti mezi jednotlivými formami. Prášek je uschován v kapslích, které se po spolknutí rozpustí a tělo ihned zužitkuje účinné látky sušené Aceroly. Jedna kapsle obsahuje asi 588 mg Aceroly (80 – 120 mg vitaminu C) a stačí užívat jednu denně.
Pro koho je forma vhodná?
Kapsle jsou snadno přenosné a hodí se pro všechny aktivní lidi, kteří je chtějí mít neustále při sobě, například v práci nebo na dovolené. Kapsle jsou přínosem pro osoby s běžným fyzickým a psychickým zatížením a s nedostatkem vitaminu C.
Koupit kapsle
Jak užívat kapsle
1 Dávkujte 1 kapsli denně.
2 Kapsli zapijte vodou - cca 300 ml.
3 Můžeme stejně tak rozlomit a přidat do jogurtu, nebo libovolného nápoje.
Extrakt z plodů v prášku
Kyselina askorbová
25%
Extrakt z Aceroly v prášku má stejné množství vitaminu C jako prášek v kapslích, ale liší se způsobem užívání. Jedna odměrka (cca 500 mg) Aceroly se rozmíchá ve sklenici vody a vypije. Acerola má lehce nakyslou chuť a zvládnou ji bez potíží vypít také děti.
Pro koho je forma vhodná?
Prášek je ideální pro ty, kterým se špatně polykají kapsle a nevadí jim věnovat chvíli času přípravě nápoje. Tuto formu doporučujeme dětem a lidem trpícími běžnými nemocemi a nedostatkem vitaminů v těle.
Koupit prášek
Jak užívat extrakt z plodů
1 Dávkujte 0,5, - 1 odměrka.
2 Rozmíchejte ve vodě - cca 300 ml.
3 Můžeme stejně tak přidat do jogurtu, nebo libovolného nápoje.
Acerola jako významný zdroj vitaminu C
Acerola s latinským názvem Malpighia glabra (obecně Malpígie) je keřovitou rostlinou s načervenalými plody o hmotnosti až 5 gramů. Pochází ze Střední Ameriky a v současné době se vyskytuje také v Asii, Africe nebo Austrálii. Blahodárné účinky Aceroly znají již po tisíce let domorodé kmeny Jižní Ameriky a stává se středem zájmu vědců z celého světa. Po ochutnání čerstvého plodu Aceroly se Vám v ústech rozvine lehce nakyslá chuť podobná citronům.
Ve 100 gramech Aceroly se nachází zhruba 1 600 mg přírodního vitaminu C. Abyste si udělali představu, zda je to hodně nebo málo, paprika obsahuje pouze 150 mg na 100 gramů, pomeranč 53 mg na 100 gramů a citron 49 mg na 100 gramů. Vitamin C je důležitým antioxidantem. Jelikož si ho tělo neumí vyrobit samo, představuje Acerola způsob, jak ho dodat organismu v potřebné dávce. Při sportovní zátěži, nemoci, stresu nebo během zkouškového období můžete nárazově zvýšit příjem Aceroly na 3 a 4 kapsle denně nebo 3 až 4 odměrky prášku denně.
Možná si teď pokládáte otázku, proč nestačí syntetický vitamin C. Podle odborné studie z roku 2013 narušuje syntetická forma vitaminu C přirozenou střevní mikroflóru. Přírodní vitamin C tvoří celý komplex s bioflavonoidy a dalšími potřebnými látkami, které ze syntetického vitaminu C nezískáte. Navíc syntetická forma může neúměrně zatěžovat Vaše játra a mnohdy obsahuje tělu nepřirozené přídavné látky. To je další důvod, proč věřit darům přírody a neuchylovat se k chemicky vytvořeným vitaminům a doplňkům stravy.