Acerola

Potýkáte se se zvýšenou nemocností a psychickým vyčerpáním? Pomoc se skrývá v přírodě!

Plody Aceroly se silnými antioxidanty

Už jste někdy ochutnali Acerolu? Pokud nevíce, co je Acerola, pak se jedná o červené plody podobné třešním, jež podle vědeckých studií působí silně antioxidačně a jsou cennou zásobárnou vitaminu C. Acerola má skvělé výživové vlastnosti a mohli bychom ji zařadit mezi superpotraviny. Objevte její přínos pro své zdraví a poznejte právě teď, čím je tak výjimečná!

Oslabená obranyschopnost

Nedostatek vitaminu C má za důsledek oslabení imunity a častější nachlazení. Acerola funguje jako přírodní zdroj tohoto vitaminu, který je účinný v boji s viry.

Psychická zátěž

Nadmíra stresu způsobuje úbytek energie a větší spotřebu vitaminů a minerálních látek. Plody Aceroly dodají tělu komplex posilujících vitaminů a flavonoidů.

Dlouhotrvající fyzická únava

Bioaktivní látky v Acerole stabilizují metabolismus, což výraznou měrou pomáhá proti únavě. S těmito plody zvládnete i náročnější životní situace.

Pomalejší regenerace

Acerola je výborná pro rychlejší rekonvalescenci po úrazech a pro tvorbu kolagenu. Výsledkem je mladistvá vitalita a zlepšení pohybového aparátu.

Špatný životní styl

Nezdravá strava představuje větší zátěž pro játra a zvyšuje cholesterol v krvi. Acerola stabilizuje krevní hodnoty a celkově harmonizuje tělesné procesy.

Rychlejší stárnutí

Acerola je významným zdrojem vitaminů B-komplexu, který přispívá k čistší pleti, regeneraci pleti a ke zpomalení šedivění vlasů. Vhodná je proto pro ženy i pro muže.

Vyzkoušejte Acerolu ve dvou formách

O účincích Aceroly se může přesvědčit každý z Vás právě teď! Na Botanicu je dostupná ve dvou základních formách. Tyto formy obsahují koncentraci sušených plodů, rozemletých na prášek. Acerolu můžete užívat celoročně a zejména v zimním období prokáže službu Vaší imunitě. Vyberte si pro sebe vhodnou formu Aceroly a přečtěte si přínosné informace o těchto formách.

Extrakt z plodů v prášku Kyselina askorbová 25%
Extrakt z plodů v kapslích Kyselina askorbová 25%

Extrakt z plodů v prášku

Kyselina askorbová 25%

Extrakt z Aceroly v prášku má stejné množství vitaminu C jako prášek v kapslích, ale liší se způsobem užívání. Jedna odměrka (cca 500 mg) Aceroly se rozmíchá ve sklenici vody a vypije. Acerola má lehce nakyslou chuť a zvládnou ji bez potíží vypít také děti.

Pro koho je forma vhodná?

Prášek je ideální pro ty, kterým se špatně polykají kapsle a nevadí jim věnovat chvíli času přípravě nápoje. Tuto formu doporučujeme dětem a lidem trpícími běžnými nemocemi a nedostatkem vitaminů v těle.

Koupit prášek

Jak užívat extrakt z plodů

1 Dávkujte 0,5, - 1 odměrka.

2 Rozmíchejte ve vodě - cca 300 ml.

3 Můžeme stejně tak přidat do jogurtu, nebo libovolného nápoje.

Extrakt z plodů v kapslích

Kyselina askorbová 25%

Acerola v kapslové podobě je pomyslným vítězem v oblíbenosti mezi jednotlivými formami. Prášek je uschován v kapslích, které se po spolknutí rozpustí a tělo ihned zužitkuje účinné látky sušené Aceroly. Jedna kapsle obsahuje asi 588 mg Aceroly (80 – 120 mg vitaminu C) a stačí užívat jednu denně.

Pro koho je forma vhodná?

Kapsle jsou snadno přenosné a hodí se pro všechny aktivní lidi, kteří je chtějí mít neustále při sobě, například v práci nebo na dovolené. Kapsle jsou přínosem pro osoby s běžným fyzickým a psychickým zatížením a s nedostatkem vitaminu C.

Koupit kapsle

Jak užívat kapsle

1 Dávkujte 1 kapsli denně.

2 Kapsli zapijte vodou - cca 300 ml.

3 Můžeme stejně tak rozlomit a přidat do jogurtu, nebo libovolného nápoje.

Acerola jako významný zdroj vitaminu C

Acerola s latinským názvem Malpighia glabra (obecně Malpígie) je keřovitou rostlinou s načervenalými plody o hmotnosti až 5 gramů. Pochází ze Střední Ameriky a v současné době se vyskytuje také v Asii, Africe nebo Austrálii. Blahodárné účinky Aceroly znají již po tisíce let domorodé kmeny Jižní Ameriky a stává se středem zájmu vědců z celého světa. Po ochutnání čerstvého plodu Aceroly se Vám v ústech rozvine lehce nakyslá chuť podobná citronům.

Ve 100 gramech Aceroly se nachází zhruba 1 600 mg přírodního vitaminu C. Abyste si udělali představu, zda je to hodně nebo málo, paprika obsahuje pouze 150 mg na 100 gramů, pomeranč 53 mg na 100 gramů a citron 49 mg na 100 gramů. Vitamin C je důležitým antioxidantem. Jelikož si ho tělo neumí vyrobit samo, představuje Acerola způsob, jak ho dodat organismu v potřebné dávce. Při sportovní zátěži, nemoci, stresu nebo během zkouškového období můžete nárazově zvýšit příjem Aceroly na 3 a 4 kapsle denně nebo 3 až 4 odměrky prášku denně.

Možná si teď pokládáte otázku, proč nestačí syntetický vitamin C. Podle odborné studie z roku 2013 narušuje syntetická forma vitaminu C přirozenou střevní mikroflóru. Přírodní vitamin C tvoří celý komplex s bioflavonoidy a dalšími potřebnými látkami, které ze syntetického vitaminu C nezískáte. Navíc syntetická forma může neúměrně zatěžovat Vaše játra a mnohdy obsahuje tělu nepřirozené přídavné látky. To je další důvod, proč věřit darům přírody a neuchylovat se k chemicky vytvořeným vitaminům a doplňkům stravy.

Pro případ, že prahnete po dalších, obecnějších informacích, navštivte náš herbář.