Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku

Acerola

Malpighia glabra, Barbadoská třešeň, Malghípie, Acerola
Produkt z Brazílie

Doručíme ve středu 26.7.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Vitamín C patří mezi látky, na kterých je naše tělo závislé. Můžeme ho do sebe dostávat pomocí různých farmakologických přípravků, nebo pomocí přírody. Malpígie, Malpighia glabra, nebo také Barbadoská třešeň, jsou názvy pro keř rostoucí v oblastech Jižní Ameriky. Činností člověka se postupem času dostala i do oblastí Afriky, Asie, ale i Austrálie. Narazit na ni tak můžeme například i na Havaji. Pokud jsme doposud nepoznali, o co se vlastně jedná - jde o dobře známou Acerolu. Jak vypadá? Acerola je tropický keř, ale také malý strom. Dorůstá se i 6 metrů výšky, má jemně žlutavé větve, které zdobí jednou do roka růžové až červené květy. Z květů se později stanou plody, které mohou být až 3 centimetry dlouhé, se znatelnými třemi žebry. Tyto plody jsou šťavnaté, mají peckovitou strukturu a kyselou dužinu. Ve zralém stavu mají zářivě červenou barvu, právě proto se o plodech mluví jako o třešních. Nevýhodou je rychle kysnutí plodů. Musí se zpracovat do několika dnů. Po cca 4 dnech již nejsou využitelné. Plody se tedy velmi často sbírají ještě za nezralého stavu a nechávají dozrát. K čemu že se používají? Vyrábí se z nich šťáva, přidávají se do pokrmů, ochucuje se s nimi například zmrzlina. Nás však zajímá úplně jiné stránka Aceroli. Tato rostlina je totiž známá díky svému vysokému obsahu vitamínu C.
Acerolu bychom tak mohli vnímat jako přírodní vitamín C, a že ho v ní není málo. Mohli bychom namítnout, že mnoho ovoce, ale i částí rostlin, obsahuje vitamín C. Ano, ale většinou zařazený ve vitamínovém komplexu. Acerola obsahuje čistý vitamín C (kyselina askorbová), což je v rostlinné říši při nejmenším neobvyklé. Tento fakt spolu nese i užívání přímo spjaté s účinky Aceroli. O čem je řeč?
Co Acerola obsahuje?
Složení této rostliny je poměrně jednoduché. Hlavní slokou plodů je vitamín C, ale i jiné vitamíny včetně A, B1 a dalších. Dále bychom narazili na minerály, flavonoidy a podobné látky. Tento komplex složek poskytuje účinky, které jistě každého z nás zajímají.
Jak Acerola účinkuje?
Nejdůležitější a zároveň i nejpodstatnější účinky má nepochybně vitamín C. Co umí? Stimuluje imunitní systém, čímž posiluje naši obranyschopnost. Dokáže i stabilizovat metabolismus. To však není vše. Vitamínu C je připisováno mnoho účinků. Například pomáhá tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní a dalších. Přispívá k normální činnosti nervového systému, omezuje únavu a vyčerpání a působí proti kardiovaskulárním problémům. Především se také dá použít při nachlazení - pomáhá našemu tělu zvládat tyto druhy nemocí.
Dávkování
Abychom mohli Acerolu užívat, měli bychom znát její dávkování. Jedná se o 25% extrakt kyseliny askorbové, což je prakticky vitamín C. Tato forma, tedy Acerola v prášku, se skvěle dávkuje. Stačí jedna odměrka, cca 500mg.
Jak nejlépe užívat
Určenou dávku, kterou jsem si v předchozí části prozradili, stačí rozmíchat ve vodě. Acerola má příjemnou chuť, což celý proces zlehčuje.
S čím se dá kombinovat?
Skvělé výsledky nabízí Acerola v kombinaci s Ginkgo bilobou, neboli Jinanem dvoulaločným. Zvyšují se prospěšné vlastnosti - lépe působí jako prevence a stimulant.
Nežádoucí účinky
Pokud budeme dodržovat určené dávky, nic nám nehrozí. Při vysokém překročení dávek může nastat nespavost, nevolnost a bolesti střev a žaludku.