Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku
Acerola - Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku

Acerola
Extrakt z plodů s 25% kyseliny askorbové v prášku

Malpighia glabra, Barbadoská třešeň, Malghípie, Acerola
Produkt z Brazílie

Vysoké zastoupení přírodního vitamínu C, které Acerola nabízí, je její největší výhodou. Rozhodně však ne jedninou. Celý popis
Objednejte do 16:00 a doručíme v úterý 19.12.
Přihlašte se a získejte lepší cenu
Našim věrným zákazníkům dáváme lepší ceny.
Přihlásit se
Vitamín C patří mezi látky, na kterých je naše tělo závislé. Můžeme ho do sebe dostávat pomocí různých farmakologických přípravků, nebo pomocí přírody. Malpígie, Malpighia glabra, nebo také Barbadoská třešeň, jsou názvy pro keř rostoucí v oblastech Jižní Ameriky. Činností člověka se postupem času dostala i do oblastí Afriky, Asie, ale i Austrálie. Narazit na ni tak můžeme například i na Havaji. Pokud jsme doposud nepoznali, o co se vlastně jedná - jde o dobře známou Acerolu. Jak vypadá? Acerola je tropický keř, ale také malý strom. Dorůstá se i 6 metrů výšky, má jemně žlutavé větve, které zdobí jednou do roka růžové až červené květy. Z květů se později stanou plody, které mohou být až 3 centimetry dlouhé, se znatelnými třemi žebry. Tyto plody jsou šťavnaté, mají peckovitou strukturu a kyselou dužinu. Ve zralém stavu mají zářivě červenou barvu, právě proto se o plodech mluví jako o třešních. Nevýhodou je rychle kysnutí plodů. Musí se zpracovat do několika dnů. Po cca 4 dnech již nejsou využitelné. Plody se tedy velmi často sbírají ještě za nezralého stavu a nechávají dozrát. K čemu že se používají? Vyrábí se z nich šťáva, přidávají se do pokrmů, ochucuje se s nimi například zmrzlina. Nás však zajímá úplně jiné stránka Aceroli. Tato rostlina je totiž známá díky svému vysokému obsahu vitamínu C.
Acerolu bychom tak mohli vnímat jako přírodní vitamín C, a že ho v ní není málo. Mohli bychom namítnout, že mnoho ovoce, ale i částí rostlin, obsahuje vitamín C. Ano, ale většinou zařazený ve vitamínovém komplexu. Acerola obsahuje čistý vitamín C (kyselina askorbová), což je v rostlinné říši při nejmenším neobvyklé. Tento fakt spolu nese i užívání přímo spjaté s účinky Aceroli. O čem je řeč?
Co Acerola obsahuje?
Složení této rostliny je poměrně jednoduché. Hlavní slokou plodů je vitamín C, ale i jiné vitamíny včetně A, B1 a dalších. Dále bychom narazili na minerály, flavonoidy a podobné látky. Tento komplex složek poskytuje účinky, které jistě každého z nás zajímají.
Jak Acerola účinkuje?
Nejdůležitější a zároveň i nejpodstatnější účinky má nepochybně vitamín C. Co umí? Stimuluje imunitní systém, čímž posiluje naši obranyschopnost. Dokáže i stabilizovat metabolismus. To však není vše. Vitamínu C je připisováno mnoho účinků. Například pomáhá tvorbě kolagenu pro normální funkci cév, kostí, chrupavek, dásní a dalších. Přispívá k normální činnosti nervového systému, omezuje únavu a vyčerpání a působí proti kardiovaskulárním problémům. Především se také dá použít při nachlazení - pomáhá našemu tělu zvládat tyto druhy nemocí.
Dávkování
Abychom mohli Acerolu užívat, měli bychom znát její dávkování. Jedná se o 25% extrakt kyseliny askorbové, což je prakticky vitamín C. Tato forma, tedy Acerola v prášku, se skvěle dávkuje. Stačí jedna odměrka, cca 500mg.
Jak nejlépe užívat
Určenou dávku, kterou jsem si v předchozí části prozradili, stačí rozmíchat ve vodě. Acerola má příjemnou chuť, což celý proces zlehčuje.
S čím se dá kombinovat?
Skvělé výsledky nabízí Acerola v kombinaci s Ginkgo bilobou, neboli Jinanem dvoulaločným. Zvyšují se prospěšné vlastnosti - lépe působí jako prevence a stimulant.
Nežádoucí účinky
Pokud budeme dodržovat určené dávky, nic nám nehrozí. Při vysokém překročení dávek může nastat nespavost, nevolnost a bolesti střev a žaludku.
 
Vyzkoušejte Stévii jako zdravou náhražku cukru!
08.listopadu 2017
Ochutnali jste někdy Stévii? Pokud ne, je načase to napravit a vpustit toto přírodní sladidlo do své kuchyně! Stévie v mnohém předčí cukr a je vhodná také pro diabetiky. Tato sladká bylina je skvělým kompromisem, když se nechcete vzdát sladkého, ale odmítáte sladit cukrem! Zobrazit více
Připravte se na ochlazení
28.září 2017
Imunitu v chladném období posílíte extraktem z Acai a Acerolou, která obsahuje přírodní vitamin C. Zobrazit více
Životnost extraktů
21.listopadu 2016
Životnost extraktů je různá a prodloužíte ji vhodným skladováním. Sušené bylinky skladujte ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě, semena uchovávejte metodou chlazením a bylinky a semínka určená pro dlouhodobé skladování chraňte metodou zmražením. Zobrazit více
Jak skladovat bylinky
03.srpna 2016
Bylinky používáme k dochucování jídel, léčbě různých zdravotních neduhů a posílení těla a ducha. Víte ale, jak bylinky správně skladovat, aby neztratily své aroma, prvotřídní jakost a léčivé vlastnosti? Zobrazit více
Postupy sušení potravinových doplňků
08.července 2016
Potravinové doplňky dodávají organismu živiny, které nepřijme v dostatečné míře z běžné stravy. Příznivě ovlivňují naše zdraví a mohou působit jako prevence před onemocněním nebo podpořit stávající léčbu. Přemýšleli jste ale nad tím, jak se takové potravinové doplňky vyrábí? Používají se k tomu různé metody sušení, jež jsou šetrné k účinným látkám. Prozradíme vám, na jakém principu fungují jednotlivé postupy. Zobrazit více