Citronová tráva použití v kuchyni

Doba čtení: 2 minuty, 15.února 2018, Zajímavosti

Citrónová tráva v kuchyni

Citronová tráva má v kuchyni široké využití. Bez této bylinky se neobejde zejména asijská kuchyně. Hojně se používá v Indonésii, Thajsku, Malajsii a Indii. Citronové trávě se mimořádně daří v celé Asii a vyhledávána je pro svou specifickou chuť a aroma. Zařaďte i vy citronovou trávu do svých pokrmů a pojďte se s námi inspirovat, jak ji zužitkovat!

Vpusťte citronovou trávu do své kuchyně

Citronová tráva má pikantní chuť a aroma podobné citronu. Dochutí a zvýrazní každé jídlo, aniž by ho okyselovala. Tato bylinka podporuje zdravé trávení, proto ji nezapomeňte přidat do hůře stravitelných pokrmů. Ceněná je pro své antibakteriální účinky a v Indii ji doporučují proti revma a kašli. Navíc harmonizuje duši a zklidňuje ztrápenou mysl. Potřebujete více důvodů, proč s ní dochucovat pokrmy?

Citrónová tráva

Citronová tráva a její využití v kuchyni

Citronová tráva se používá čerstvá, sušená i zmrazená. V našich podmínkách ji seženete nejčastěji v sušeném stavu, aniž by ztrácela svou specifickou chuť a vůni. Pokud jste si zakoupili nebo vypěstovali čerstvou citronovou trávu, spotřebovat můžete celou rostlinku. Výborně chutná v zeleninových salátech, polévkách, omáčkách i masových pokrmech. Kromě toho se hodí do rýžových jídel a podtrhne chuť kuřete, ryb a darů moře. Citronová tráva se skvěle doplňuje s česnekem, koriandrem, paprikou a šalotkou. Vyzdvihne chuť jednotlivých ingrediencí a jídlo příjemně provoní.

Citrón a citrónová tráva

Citronová tráva jako lahodné dochucovadlo

Pokud chcete jídlu dodat originální chuť, vezměte 5 cm dlouhý tužší stvol citronové trávy a rozmáčkněte jej plochou nože, aby se uvolnilo aroma. Bylinku přidejte do polévky a po uvaření ji vytáhněte. Pro intenzivnější chuť vložte do polévky celý svazek citronové trávy a před podáváním jej opět vyjměte. Citronová tráva takto nahradí pórek nebo jinou naťovou zeleninu. V případě, že použijete citronovou trávu jako další surovinu do pokrmů, oloupejte stonky a vyberte nejměkčí část stonku, která je nejlépe stravitelná. Nakrájejte ji na drobné kousky a přidejte do studených či teplých jídel.

Citronová tráva na Botanic.cz

Nesehnali jste čerstvou citronovou trávu a nechcete čekat, až si ji vypěstujete? Vyzkoušejte kvalitní drcená stébla citronové trávy z Botanic.cz. I v sušeném stavu si bylinka zachovává své chuťové a vonné vlastnosti, takže si ji zamilujete pro dochucování pokrmů a přípravu čaje.

Autor článku
Radka Kelichová
Copywriterka
Doba čtení: 2 minuty, 15.února 2018, Zajímavosti
Líbí se vám tento článek? Tak ho nasdílejte:
Facebook INSTAGRAM
Podobné články
Kategorie
Vyhledat článek
Populární články
Nejčastější štítky
Zobrazit další