Vyzkoušejte lahodné čaje z Kustovnice čínské

Doba čtení: 3 minuty, 3.listopadu 2017, Zajímavosti

Kustovnice čínská neboli Goji se stala nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Vitaminy a antioxidanty obsažené v Goji posilují přirozenou obranyschopnost organismu a podporují vitalitu a zdraví. Kustovnice je skvělá do sladkých pokrmů, ale můžete si z ní připravit i výborné čaje. Načerpejte s námi inspiraci – všechny čaje jsme osobně vyzkoušeli a právě teď se s Vámi podělíme o jejich recepty a chutě!

Čaj s Kustovnicí a medem

Medový čaj z Kustovnice

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, med podle chuti, pár kapek citronové šťávy

Příprava čaje: Do hrnku nasypejte plody Goji, zalijte je 250 ml vařící vody a louhujte je asi 15 minut. Po této době změknou a nasají vodu. Druhá možnost přípravy je ta, že zalijete lžičku Goji horkou vodou a 3 minuty ji povaříte. Čaj oslaďte podle chuti medem a nakapejte do něj citronovou šťávu.

Jak nám čaj chutnal: Kustovnice nemá v čaji sama o sobě příliš výraznou chuť, ale v kombinaci s medem a citronem se její aroma rozvine a čaj má „líbivou“ chuť pro děti i dospělé.

Čaj s Kustovnicí a Zeleným čajem

Povzbuzující zelený čaj s Kustovnicí

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, 1 lžičku Zeleného čaje střelný prach

Příprava čaje: Sušené plody Kustovnice zalijte 250 ml horké vody a 3 minuty ji povařte. Nálev nechte zchladit na teplotu 60 až 80 °C a nasypejte do hrnečku Zelený čaj. Nechte ho 2 až 3 minut odstát, sceďte a vychutnejte si jemnou chuť čaje.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Goji a lístků zeleného čaje získal nádhernou zlatavou barvu. Vynikal příjemným trávovým aroma a chutí s ovocnou nasládlostí. Tento čaj je cenným zdrojem antioxidantů, proto Vám jej doporučujeme ke každodennímu popíjení.

Čaj s Kustovnicí a Citronovou trávou

Osvěžující čaj s Kustovnicí a Citronovou trávou

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, 2 lžičky drcených stébel Citronové trávy, med na doslazení

Příprava čaje: Do hrnku o objemu 250 ml nasypejte sušené plody Kustovnice a drcenou Citronovou trávu a směs zalijte vroucí vodou. Čaj louhujte po dobu 15 minut, přeceďte a vypijte po doušcích. Podle chuti oslaďte čaj medem.

Jak nám čaj chutnal: Kustovnice se s Citronovou trávou skvěle doplňují. Zatímco Goji má lehkou nasládlou chuť, Citronová tráva dodá čaji svěžest a chutné citronové aroma. Čaj hodnotíme na výbornou.

Čaj s Kustovnicí a Maté

Energizující čaj z Kustovnice a Maté

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Kustovnice, 1 lžičku Maté drcených listů

Příprava čaje: Sušené plody Goji zalijte 250 ml horké vody a 3 minuty povařte. Poté nálev odstavte z plamene, nechte ho zchladit na teplotu 80 °C a nasypejte do něj drcené listy Maté. Louhujte je 3 až 8 minut a sceďte.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Kustovnice a Maté byl pro nás největším překvapením. Ovocnou chuť výborně doplnilo Maté, které při dodržení doporučeného množství nemělo nahořklou chuť, ale velmi jemné kouřové aroma.

Čaj s Kustovnicí a Stévií

Čaj z Kustovnice s přírodním sladidlem

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Kustovnice, 1/4 lžičky drcených listů Stévie sladké

Příprava čaje: Sušené plody Goji nasypejte do hrnku, přidejte drcené lístky Stévie a zalijte 250 ml vroucí vody. Louhujte po dobu 15 minut a pak sceďte.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Kustovnice a Stévie zachutná zejména dětem, které upřednostňují sladkou chuť nápoje. Pokud máte raději přírodnější chuť čaje, můžete do něj nakapat pár kapek citronové šťávy.

Autor článku
Radka Kelichová
Copywriterka
Doba čtení: 3 minuty, 3.listopadu 2017, Zajímavosti
Líbí se vám tento článek? Tak ho nasdílejte:
Facebook INSTAGRAM
Podobné články
Kategorie
Vyhledat článek
Populární články
Nejčastější štítky
Zobrazit další