Vyzkoušejte lahodné čaje z Kustovnice čínské

03.listopadu 2017, Zajímavosti

Kustovnice čínská neboli Goji se stala nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Vitaminy a antioxidanty obsažené v Goji posilují přirozenou obranyschopnost organismu a podporují vitalitu a zdraví. Kustovnice je skvělá do sladkých pokrmů, ale můžete si z ní připravit i výborné čaje. Načerpejte s námi inspiraci – všechny čaje jsme osobně vyzkoušeli a právě teď se s Vámi podělíme o jejich recepty a chutě!

Čaj s Kustovnicí a medem

Medový čaj z Kustovnice

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, med podle chuti, pár kapek citronové šťávy

Příprava čaje: Do hrnku nasypejte plody Goji, zalijte je 250 ml vařící vody a louhujte je asi 15 minut. Po této době změknou a nasají vodu. Druhá možnost přípravy je ta, že zalijete lžičku Goji horkou vodou a 3 minuty ji povaříte. Čaj oslaďte podle chuti medem a nakapejte do něj citronovou šťávu.

Jak nám čaj chutnal: Kustovnice nemá v čaji sama o sobě příliš výraznou chuť, ale v kombinaci s medem a citronem se její aroma rozvine a čaj má „líbivou“ chuť pro děti i dospělé.

Čaj s Kustovnicí a Zeleným čajem

Povzbuzující zelený čaj s Kustovnicí

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, 1 lžičku Zeleného čaje střelný prach

Příprava čaje: Sušené plody Kustovnice zalijte 250 ml horké vody a 3 minuty ji povařte. Nálev nechte zchladit na teplotu 60 až 80 °C a nasypejte do hrnečku Zelený čaj. Nechte ho 2 až 3 minut odstát, sceďte a vychutnejte si jemnou chuť čaje.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Goji a lístků zeleného čaje získal nádhernou zlatavou barvu. Vynikal příjemným trávovým aroma a chutí s ovocnou nasládlostí. Tento čaj je cenným zdrojem antioxidantů, proto Vám jej doporučujeme ke každodennímu popíjení.

Čaj s Kustovnicí a Citronovou trávou

Osvěžující čaj s Kustovnicí a Citronovou trávou

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Goji, 2 lžičky drcených stébel Citronové trávy, med na doslazení

Příprava čaje: Do hrnku o objemu 250 ml nasypejte sušené plody Kustovnice a drcenou Citronovou trávu a směs zalijte vroucí vodou. Čaj louhujte po dobu 15 minut, přeceďte a vypijte po doušcích. Podle chuti oslaďte čaj medem.

Jak nám čaj chutnal: Kustovnice se s Citronovou trávou skvěle doplňují. Zatímco Goji má lehkou nasládlou chuť, Citronová tráva dodá čaji svěžest a chutné citronové aroma. Čaj hodnotíme na výbornou.

Čaj s Kustovnicí a Maté

Energizující čaj z Kustovnice a Maté

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Kustovnice, 1 lžičku Maté drcených listů

Příprava čaje: Sušené plody Goji zalijte 250 ml horké vody a 3 minuty povařte. Poté nálev odstavte z plamene, nechte ho zchladit na teplotu 80 °C a nasypejte do něj drcené listy Maté. Louhujte je 3 až 8 minut a sceďte.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Kustovnice a Maté byl pro nás největším překvapením. Ovocnou chuť výborně doplnilo Maté, které při dodržení doporučeného množství nemělo nahořklou chuť, ale velmi jemné kouřové aroma.

Čaj s Kustovnicí a Stévií

Čaj z Kustovnice s přírodním sladidlem

Na 1 šálek čaje budete potřebovat: 1 lžičku sušených plodů Kustovnice, 1/4 lžičky drcených listů Stévie sladké

Příprava čaje: Sušené plody Goji nasypejte do hrnku, přidejte drcené lístky Stévie a zalijte 250 ml vroucí vody. Louhujte po dobu 15 minut a pak sceďte.

Jak nám čaj chutnal: Čaj z Kustovnice a Stévie zachutná zejména dětem, které upřednostňují sladkou chuť nápoje. Pokud máte raději přírodnější chuť čaje, můžete do něj nakapat pár kapek citronové šťávy.

03.listopadu 2017, Zajímavosti
Líbí se vám tento článek? Tak ho nasdílejte:
Facebook Google+
Podobné články
Kategorie
Vyhledat článek
Populární články
Nejčastější štítky
Zobrazit další